Aż 36 proc. sprawdzonych sklepów pracowało w dni, w które powinny być zamknięte – twierdzi Państwowa Inspekcja Pracy. Według związkowców skala zjawiska jest znacznie większa - informuje w czwartkow...
Jaki scenariusz przyszłości czeka branżę spożywczą? Jakie wizje dla polskiego handlu, a jakie trendy dla konsumentów? O tym będą rozmawiać uczestnicy XVII Forum Rynku Spożywczego i Handlu.
System kaucyjny nie jest gotowy do wejścia w życie; myślimy o przesunięciu terminu jego wprowadzenia o pół roku - poinformowała w środę minister klimatu i środowiska Paulina Hennig Kloska.
Obecnie 29,7% konsumentów regularnie kupuje w promocjach 20-40% żywności. Głównie tak twierdzą osoby w wieku 25-34 lat, zarabiające 7000-8999 zł netto miesięcznie, z wyższym wykształceniem. Nieco p...
16 października obchodzony jest Światowy Dzień Żywności. Eksperci wskazują, że każdy Polak marnuje średnio 123 kg żywności rocznie, z czego 69 kg na osobę marnotrawione jest w gospodarstwach domowych.
Koszty wspólne w centrum handlowym powinny być jednakowe dla wszystkich podmiotów. Nie jest dopuszczalne, aby jedni najemcy pokrywali koszty innych w konkretnym centrum handlowym - argumentuje sąd.
Sprzedaż saszetek nikotynowych trzeba objąć akcyzą i uregulować, ale nie należy wprowadzać zakazu ich sprzedaży - uważają członkowie Federacji Przedsiębiorców Polskich i eksperci ze Związku Przedsi...