Sprzedawca będzie miał obowiązek sprawdzić wiek osoby, która chce kupić alkohol, jeśli ma wątpliwości, czy ukończyła ona 18. rok życia - zakłada projekt Ministerstwa Zdrowia przekazany w środę do k...
Odsetek klientów zadowolonych z ostatniej wizyty w centrum handlowym w ujęciu rocznym spadł o 14 punktów procentowych do 77 proc. w 2024 r. - wynika z badania firmy Inquiry. Jednocześnie, do 44 pro...
W 2024 roku wartość rynku FMCG wzrosła o ponad 8 proc., tym samym osiągając poziom 244 mld zł. Blisko 43 proc. tej kwoty konsumenci wydali w dyskontach, ponad 14 proc. w lokalnych supermarketach, a...
Nielegalne praktyki wynagradzania nadal stanowią poważne trudności dla polskiego sektora transportowego. Jak wynika z najnowszego raportu TLP, aż 75 proc. firm działających na rynku spotyka się z w...
W 2025 roku tylko 16 proc. przedsiębiorców, czyli o 12 pkt. mniej niż rok temu, zamierza zwiększyć zatrudnienie - wynika z najnowszych danych „Barometru Polskiego Rynku Pracy” przygotowanego przez ...
W Poznaniu, przy skrzyżowaniu ulic Milczańskiej i Brneńskiej nad sklepem Kaufland znajdą się także mieszkania na wynajem. To połączenie funkcji handlowej i mieszkalnej, które może zmienić lokalny r...
Według niedawno opublikowanego raportu Proxi.cloud, obejmującego sklepy spożywcze, w ub.r. ruch (tzw. footfall) wzrósł rdr. w sieciach convenience i hipermarketach – odpowiednio o 14,2% i 7,1%. Z k...
W ciągu najbliższych dwóch lat w Wielkiej Brytanii pojawią się w sprzedaży produkty spożywcze wytwarzane metodami biotechnologicznymi – w tym mięso, cukier i wyroby mleczne.
W ciągu najbliższych dwóch lat na terenie Wielkiej Brytanii w sprzedaży będą dostępne wytwarzane metodami biotechnologicznymi produkty spożywcze, takie jak mięso, cukier i wyroby mleczne – informuj...